ספטמבר 2024 - טיול ללאדאק ולהימלאיה ההודית

תאריך הטיול: 5/9/24 - 19/9/24
ההימלאיה היא שרשרת ההרים המפורסמת והגבוהה ביותר בעולם. היא משתרעת מסין במזרח ועד לפקיסטן במערב, חוצה ארצות נופים ותרבויות. צפון הודו היא ההימלאיה במיטבה, מהרכס הטראנס הימצא‘לי הגדול ועד לרמת לאדאק הצחיחה, חלק מהרמה הטיבטית. נופים ירוקים ומדבריות, גומפות (מנזרים טיבטיים) יפהפיות על ראשי גבעות, מפלים ונהרות שוצפים, אנשי ההרים נעימים וחייכנים, מקדשים ותרבויות המתקיימות זה אלפי שנים הם התפאורה לפלא הנקרא הימלאיה.

מסלול הטיול:
 ימים 1-2 | ת"א (Tel-Aviv) – דלהי (Delhi
נצא בטיסה אל הודו. לאחר שננחת בשעות הבוקר המוקדמות בדלהי (הנחיתה בדלהי מתוכננת לשעה: 03:05) נתרענן מעט ונצא לראות את דלהי מתעוררת ליום חדש. נבקר במקדש הינדואי בשם לאקשמי נארייאן ונראה את המקומיים מגיעים להתפלל ולהגיש מנחות. נמשיך למקדש הסיקי באנגלה סאיב גורודבארה. לאחר מכן ניסע לבית המלון שלנו לאכול ארוחת בוקר ואם יהיו חדרים, נוכל להיכנס ולהתרענן מעט, לפני שנמשיך בסיורנו באתרים הרבים של דלהי. לינה בדלהי.

יום 3 |  טיסה מדלהי (Delhi) ללה (Leh ) – בירת לאדאק 
בשעות הבוקר נצא המוקדמות נצא בטיסה מדלהי אל לה, בירת לאדאק (שעת טיסה: 07:55). הטיסה עוברת מעל רכס ההימלאיה וכדאי להצמד לחלונות המטוס... לאחר שננחת בלה, נעבור למלון. לאחר התארגנות במלון וארוחת צהריים, נצא להכיר את העיר לה. העיר לה נמצאת בגובה 3,550 מ' מעל פני הים, בהחלט מקום גבוה! צריך לתת לגוף להתאקלם ולהסתגל לגובה, כך שהפעילות שלנו באותו היום תהיה מוגבלת. לינה בלה.

יום 4 | לה ומנזרי עמק האינדוס
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה לביקור במספר מנזרים באזור עמק האינדוס. נבקר בכפרים ובמנזרים השוכנים על צלעות ההרים בסמוך לכפרים או ממש לידם. נבקר בטיקסה, מנזר גדול ויפה, המפורסם בשל הספריה הגדולה שבו, המכילה כתבי קודש בודהיסטים עתיקים וחפצי אומנות דתיים עתיקים כגון: מחרוזות אבני טורקיז, קונכיות משובצות אבני קורל וקערות טיבטיות. נמשיך לעבר הכפר המיס ושיי ונסייר בארמון העתיק שבמקום ששימש את מלכי ממלכת לאדאק בעבר. אם יהיה לנו זמן, נסע גם למינזר בכפר אלצ'י, שנמצא מערבית ללה. אחה"צ נחזור אל לה בירת לאדאק, שם נלון. 

ימים 5-6 |  לה (Leh) - עמק נוברה (Nubra Vally) – לה (Leh)
אחרי ארוחת הבוקר נתחיל בנסיעה צפונה אל לעבר עמק נוברה השוכן צפונית לרכס לאדאק ולו נקדיש את היומיים הקרובים. בדרכנו, נעבור במעבר ההרים קארדונג לה (Kardung La), מעבר ההרים הגבוה ביותר בעולם לכלי רכב – 5,602 מ' מעל פני הים. עמק נוברה מציע שילוב נדיר ועוצר נשימה של נהרות זורמים המתפתלים בינות לדיונות חול, שדות ובוסתנים מוריקים, רכסים מצוקים וכרגיל - פסגות מושלגות מלוא האופק המשמשות תפאורה מרהיבה למנזרים הבודהיסטים ולקומץ הכפרים הקטנים המעטרים את העמק. נבקר בכפרים ובמנזרים שבהם: דיסקיט (Diskit) והונדר (Hunder) שם נוכל לטפס על דיונות חול מדבריות על רקע פסגות גרניט מושלגות וגם לראות ולרכוב על גמלים בקטריאנים, גמלים שעירים כפולי דבשת המצויים רק ביבשת אסיה. נאכל ארוחת ערב בבית של משפחה מקומית. לינה בסומור. בסוף היום השני לטיולנו בעמק נוברה, נחזור ללה שם נלון במלון הקבוע שלנו.

יום 7 | לה (Leh) - גי'ספה (Jispa)
היום נצא בנסיעה דרומה, אל עבר המפנה הדרומי של ההימלאיה, האזור הירוק שלה.נצא בנסיעה באחת הדרכים היפות בעולם. הדרך עוברת בנופים יפהפיים של ההימלאיה ובמעברי ההרים מהגבוהים בעולם. נוכל להתרשם מנופי הירח אשר יתגלו לנו בנסיעה, נופים מדבריים וצחיחים מרהיבים שאין שני להם. נעצור ללינת לילה בג'יספה, עיירה קטנה בקצה מחוז לאהול המאפשרת חלוקה של המסע לכיוון מאנלי לשניים. לינה בג'יספה בגובה יחסית נמוך (3,200 מ'). לינה בג'יספה.

 יום 8 ג'יספה (Jispa) – מאנלי (Manali)
לאחר ארוחת הבוקר, נמשיך בדרך היפה בנסיעה דרומה, אל המפנה הדרומי והמוריק של רכס ההימלאיה הגדול. ניסע דרך מעברי ההרים אל עבר קו פרשת המים של ההימלאיה. לאחר שנעבור את מעבר ההרים רוטאנג (3,980 מ') ישתנה הנוף בדרמטיות מנוף מדברי וצחיח אליו הורגלנו בשבוע האחרון בלאדאק לירוק, צמחיית עד ויערות יפהפים! לאחר שנגיע למאנלי ונתארגן במלון, נוכל לצאת ולאוורר את הארנק בשוק הצבעוני של מאנלי.  לינה במאנלי.

 יום 9 מאנלי (Manali)
מנאלי היא מקום מושבו של מאנו - החכם הקדמון  ולפי המיתולוגיה ההודית נחשב לאבי המין האנושי. לאחר ארוחת הבקר נצא לסייר במאנלי וסביבתה. נבקר במקדש האדימבה- מקדש עץ בן 4 קומות הממוקם ביער אשוחים וערמונים. במקדש עובדים את האלה האדימבה ובו גילופים של רקדניות העובדות את האלה ודמויות מהאפוס ההודי המפורסם המהבראטה ומיתולוגיות מקומיות. נמשיך לטייל למקדש מאנו נטייל גם במאנלי ובסביבתה, נמשיך בטיול רגלי קצר לכפר ואשישט כפר קטן בקרבת מנאלי ובו מעיינות חמים הידועים בסגולותיהם הרפואיות והמרגיעות ומפל מים גדול ויפה. לינה במנאלי.

יום 10 |  מאנלי (Manali דארמאסלה (Dharamsala)
לאחר ארוחת הבוקר, נצא בנסיעה אל עבר העיר דארמאסלה. הדרך עוברת לאורך נהרות, יערות, שדות ומטעי פרי. בדרכינו נעצור בעיירה מאנדי ונסייר במקדש טרילוקנאת המעניין. נמשיך את דרכינו אל עבר דארמאסלה. דארמאסאלה מפורסמת כמקום מושבה של ממשלת טיבט הגולה בראשותו של הדלאי לאמה ה-  14, טנזין גיאטסה. בשנת 1950 כבשה סין הקומוניסטית את טיבט. לאחר ניסיון הפיכה כושל ב- 1959  עזב הדלאי לאמה, מנהיגם של הטיבטים  את טיבט והתיישב בדארמסאלה ממנה הוא מנהל מאבק לא אלים לשחרורה של טיבט הכבושה ועל כך זכה בפרס נובל לשלום בשנת 1989. לינה במקלוד גאנג' (כפר קטן, לא הרחק מהעיר דארמאסלה במלון הקרוב מאוד למנזרו של הדלאי לאמה, שממנו הוא מנהל את מאבקו).

יום 11 דארמאסלה (Dharamsala)
לאחר ארוחת הבוקר, נצא לסייר בדארמאסלה וסביבתה. נצא לסיור בכפר דארמאקוט, נמשיך ונטייל לכיוון הכפר באגסו. נסייר במקדש בגסואנת, מבנה עתיק בעל גג צפחה. לצד המקדש מעיין ובריכת רחצה הנחשבים קדושים בדת ההינדו. נבקר בכפר ילדים טיבטים יתומים ונוכל להתרשם מהמקום המיוחד הזה. נמשיך אל מקום מושבו של הדלאי לאמה, מנזר בודהיסטי יפה ומרכז לאמנות הטיבטית הנאבק לשמר את מסורותיו של העם הטיבטי הגולה ומשם נצא לסיור במוזיאון הטיבטי, מוזיאון שמטרתו להנציח את מאבק הטיבטים לשחרור טיבט. אם ישאר לנו זמן, נטייל במכון נורובולינגקה, מכון לשימור המסורת הטיבטית – נראה אמני עץ, ציור וריקוע במתכות וכל זאת בכדי לשמר את האמנות והמסורת הטיבטית. לינה במקלוד גאנג'.

יום 12 | דארמאסלה (Dharamsala) – אמריצר (Amritsar)
אחרי ארוחת בוקר, נצא בנסיעה אל עבר העיר אמריצר, בירת מדינת פונג'ב. אמריצר היא העיר הקדושה ביותר לדת הסיקית. הדת הסיקית היא דת סינקרטיסטית, זרם שצמח מדתות ההינדו והאיסלם במאה ה- 16 לספירה, מאמיני הדת נדרשים לחמישה סימני היכר חיצוניים: לא לספר את שיערם וזקנם, לענוד צמיד מתכת עגול, מסרק קטן, פגיון, ומכנסיי קאצ'- מאין מכנסי שרוול נפוחים. נתחיל את הסיור בשעות הצהרים במקדש הזהב המפורסם הממוקם בלב העיר ומהווה את ליבה הרוחני והתרבותי של דת הסיקים.  המקדש מפורסם בגג הזהב שלו ובארבעת שעריו הפונים לארבעת רוחות השמיים ובמקדשים הקטנים שמסביב לו. מקדש הזהב מזמין אליו את כל בני האדם ללא הבדל דת, גזע או מין. המקדש דואג להאכיל ולהלין את כל המבקש, ללא תשלום. לאחר הסיור במקדש, נצא לעבר גבול הודו פקיסטן (Wagah Border) לחזות בטקס חילופי המשמרות המפורסם. לאחר ארוחת הערב במלון נצא שוב לסיור לילי במקדש בזהב. לינה באמריצר.

יום 13 |  אמריצר (Amritsar) – דלהי (Delhi) - אגרה (Agra)
לאחר ארוחת בוקר, נצא בטיסה פנימית ( מאמריצאר לדלהי (שעת הטיסה: 11:40). לאחר שננחת בדלהי, נעלה על אוטובוס שיקח אותנו בנסיעה בת כ- 4.5 שעות לעיר אגרה. לקראת ערב נגיע למלוננו באגרה. ארוחת ערב ונלך לישון, מחר נשכים קום...
לינה באגרה. 

יום 14 |  דלהי (Delhi) - אגרה (Agra)
בשעות הבוקר המוקדמות (05:30) נצא ממלוננו לסיור בטאג' מהאהל. הטאג' מהאהל הוא מבנה מונומנטלי ונחשב לאחד המבנים היפים בעולם. זהו מאוזוליאום שבנה הקיסר המוגולי שאה ג'האן בכדי להנציח את זכר אשתו האהובה ארג'ומנד באנו בגום, שכונתה עלידו מומטאז מהאהל ("כתר הארמון") ונפטרה בעת לידת ילדם ה- 14. בתום הסיור, נחזור למלוננו לארוחת בוקר, נתארגן ונצא בנסיעה אל עבר דלהי. לאחר שנגיע לדלהי, אם יהיה לנו זמן, נטייל באתרים של דלהי, ככל שהזמן יתיר לנו, לקראת ערב, נגיע למלוננו, נאכל ארוחת ערב, נערוך שיחת סיכום ונלך לישון...

יום 15 | דלהי (Delhi) - תל אביב (Tel-Aviv)
בשעות הבוקר נתחיל להתארגן לקראת הטיסה שלנו חזרה ארצה.




תאריך היציאה

תאריך החזרה

מספר ימים 

מחיר למטייל בחדר זוגי

תוספת למטייל בחדר ליחיד

05/09/2024

19/09/2024

15 ימים 

$

$

להרשמה>> https://bit.ly/3NtCAAY